Nyheder
Næstved - Nyheder - Liste med nyheder - Vandets dag 2024

Vandets dag 2024

22/03/2024

Findes der noget vigtigere end vand?


Det siges, at det første liv på jorden opstod under vandet for godt 3,8 milliarder år siden, da vulkansk aktivitet satte kog i oceanernes kolde vand og blandede molekylerne på helt nye måder, hvilket resulterede i, at det første bakterielle liv opstod.


I dag, den 22. marts, fejrer vi #VandetsDag. Selvom livet for længst har rejst sig fra havet, spiller vand fortsat en afgørende rolle for alt liv på jorden. Civilisationer i vid flæng har indrettet sig efter hav, søer og floder, der leverer alt fra mad og drikke til transportveje ud i den store verden. 

Vi skal passe på vores vand

Jordens overflade er ca. 70 procent dækket af vand, men vidste du, at vand kun udgør ca. 0,05 procent af jordens samlede masse? Og at kun 0,007 procent af den samlede vandmasse kan drikkes?


Grundvand, der er den vand, vi henter op fra undergrunden for derefter at rense og sende ud gennem vandhanerne, er en knap ressource, som vi skal passe godt på og beskytte, så også fremtidige generationer kan få glæde af adgangen til rent drikkevand, som vi har i dag, men som godt 2,2 milliarder mennesker på verdensplan må undvære.