Har du fundet energien?
Bestil gratis energitjek

Lidt stolt har man da lov at være...

Vi udfører jævnligt kundetilfredshedsmålinger blandt de borgere, der har fået foretaget et energitjek af os. Det er vigtigt for os at vide, om borgerne er tilfredse med den service vi yder – og det ser det ud til at de er. Det er vi så glade for og stolte over – læs mere i udtrækket fra vores kundetilfredsmåling


Kundehistorier

Navn:
Katrines gode energi
Historie part 1:
Katrine på 27 år har netop købt sit første hus på Tovesvej i Korsør. Hun fik det til en rigtig god pris, og derfor blev der råd til at sætte penge i at gøre huset energirigtigt. Her søgte hun hjælp fra SK Forsynings energirådgiverteam, der også hjalp hende med at søge tilskud fra det offentlige.
Billede:
Katrines gode energi
Historie part 2:

Et nyt job i Slagelse og et ønske om at komme tættere på familien var det, der fik Katrine Egholm Nielsen til at flytte fra København og vende tilbage til sin barndomsby, Korsør. - Det var mine forældre, der hjalp mig med at finde det rigtige hus til en pris, jeg havde råd til, indleder Katrine, hvis far er håndværker, og derfor ikke lod sig skræmme af ejendomsannoncens beskrivelse som et rigtigt håndværkertilbud, men så alle mulighederne i det lille røde parcelhus ved stadionkvarteret. - Her var mange små rum, så der skulle rives vægge ned og skabes mere lys og plads overalt. Og så drømmer jeg om at få en terrasse, der giver forbindelse mellem huset og haven, forklarer Katrine.


I forbindelse med huskøbet lovede hendes far, han nok skulle hjælpe hende, alt hvad han kunne, med det håndværksmæssige. - Her har jeg jo far som fagmand, men jeg havde også brug for at gøre huset så billigt som muligt at bo i, og da på varme jo er dyrt, vidste jeg også at der skulle nogle eksperter i energirenovering ind over. Så allerede få uger efter, at jeg havde skrevet under på slutsedlen, ringede jeg til energirådgiverne i Energitjek Slagelse (et samarbejde mellem SK Forsyning og Slagelse Kommune) for at få hjælp, siger hun og tilføjer med et smil: - De er jo gratis! - Det er da fantastisk! 


En klog investering

Selv om Katrine nok drømmer om lækker indretning, ved hun godt, at det, der sælger boliger i dag er energirapporten, og derfor er hun også indstillet på, at et godt og varmt hus er en investering, der langt bedre betaler sig at lægge ud med. 


Så da Morten Thinggaard Rasmussen og Henrik Ådal kommer på besøg for at gennemgå hendes nyerhvervelse, ved hun godt, at de første penge skal puttes i isolering, og så må et lækkert køkken og badeværelse komme efter. - Da vi kom op på Katrines loft, var her isoleret med 75 – 100 mm., men hun skal have mindst det dobbelte antal millimeter for, at det batter. Skorstenen skal rives ned, og hullet skal lukkes, forklarer Morten, og Henrik supplerer: Det kom jo egentlig ikke rigtigt bag på hende men en revne i gulvet viste også, at etageadskillelsen kun bestod af sand og byggerester, så her bør hun lægge isolering og nyt gulv. 

- Ja det med taget overraskede mig ikke, men jeg havde ikke lige tænkt på gulvet, sukker Katrine, der i øvrigt allerede havde indhentet tilbud på nye C-energivinduer, fordi de eksisterende var punkterede. 


Et tilskud, der aspirerer

Morten og Henrik forklarede også Katrine, at hun kunne få tilskud til vinduerne, hvis hun i stedet valgte A eller B. - Det var godt, de kom ind over her, før jeg handlede, mener Katrine, og Morten supplerer: - Det er det, der er hele ideen med tilskud til energiforbedringer – jo bedre du gør det for energien, desto større tilskud, så vi alle sammen kan spare på varmen og strømmen. Helt konkret betyder det jo, at dit hus kommer i den øverste del af Top3, når det skal energimærkes til sin tid, så her er du en rigtig sej boliginvestor, smiler han.


Morten og Henrik har også hjulpet mig med at søge om tilskud, og det var super godt at have dem på sidelinjen, for kors, hvor har jeg selv lært meget, siger Katrine og slutter: Selv om det jo ikke er en stor del af de penge, jeg bruger på energiforbedringer, er det enormt aspirerende, fordi ordningen også belønner mig, den dag jeg måske vil sælge igen.

Navn:
Energitjek giver bonus for boligejerne og klimaet
Historie part 1:
Få et gratis Energitjek og spar penge på din varmeregning, få et bedre indeklima og et hus, der er mere værd på boligmarkedet. Så-dan har tilbuddet fra SK Forsyning og Slagelse Kommune lydt de sidste 4 år, og det har mange borgere benyttet sig af. Nu viser resultaterne sig til glæde for både forbrugerne og klimaet.
Billede:
Energitjek giver bonus for boligejerne og klimaet
Historie part 2:

Siden 2014 har SK Forsynings energirådgivere foretaget gratis energitjek i 829 boliger i Slagelse Kommune. Og de har fundet mange besparelser. Det er både på varmeregningen og klimakontoen, at tilbuddet har givet store gevinster. Ca. 450 tons CO2 og hvad der svarer til 1,9 mio. kilowatt-timer har borgerne sparet ved enten at skifte varmekilde, sætte nye vinduer i eller få efterisoleret huset.


En af dem, der har fået gratis rådgivning, er Arne Hansen fra Korsør. Han fik besøg af en energirådgiver fra SK Forsyning, efter at han havde været forbi Energitjek-messen i Skælskør i oktober 2017. Arne, der er pensione-ret murer, havde en gammel olietank, der skulle sløjfes. Derfor gik han med tanker om, hvad han skulle gøre i stedet for at varme huset op med sit oliefyr:

”Det er godt at få et Energitjek – de er jo skolet til at fortælle, hvad man kan og ikke kan. Som håndværker har jeg en idé om, hvad der skal gøres, men for dem, som ikke er, er det en stor hjælp”, fortæller Arne om sin oplevelse med Energitjek. 


Energirådgiver Flemming Petersen fra Energitjek Slagelse kom ud med sit infrarøde kamera og gennemgik huset, hvor de fandt nogle utætheder. Senere sendte han Arne nogle konkrete anbefalinger til efterisolering og en ny energiløsning, og nu står der en varmepumpe uden for huset, som le-verer varme til husets radiatorer. Arne og hans hustru, Karin, har også installeret LED-pærer flere steder i huset efter Flemmings besøg.


Seriøs og god rådgivning med store besparelser
Arne mener, at Energitjek Slagelse er en god og seriøs ordning med sin uvildige rådgivning – og ikke kun til de tekniske løsninger. 

”Vi har desuden fået god vejledning i forhold til, hvilke nogle tilskud, vi kunne få. Bl.a. solgte vi det gamle oliefyr og har også opdaget muligheden for at få fradrag for vores energirenoveringer”, siger Arne.


Uvildigheden er kernen i Energitjek Slagelse. 
”For mig er det eneste, der gælder, at der bliver sparet noget energi. Jeg skal ikke ud og sælge noget”, fortæller Energitjeks Flemming Petersen.

Og energi er der blevet sparet gennem ordningen. I ordningens første periode fra 2014-2016 sparede Energitjeks boligejere ca. 1,9 mio. kWh på deres energiforbrug.


Typisk går der et år fra Energitjekket er lavet, til borgerne evt. investerer i en ny varmekilde eller energirenoverer deres hus. Derfor er der ikke tal på, hvor store besparelser Energitjek har ført til de sidste to år. Men der er gennemført foreløbigt 286 energitjek siden starten af 2017, og SK For-syning har modtaget endnu flere henvendelser fra borgere. Det er dog ik-ke altid, at det giver mening at lave et energitjek i nyere boliger. Her giver Flemming og hans kollegaer i stedet borgerne gode, gratis råd til, hvordan de kan spare på regningen ved at ændre vaner.


Det lokale erhvervsliv har også haft gavn af borgernes indsats og investeringer; i Energitjeks to første leveår blev der skabt jobs, der svarer til fuldtidsarbejde i et år til 40-45 mennesker.


Indeklimaet og salgsprisen får også et boost
Arne og Karin har ikke overblik over, hvor meget de kommer til at spare på varmeregningen i år.

Men ægteparret mærker allerede nu, at indeklimaet har ændret sig til det bedre siden de skiftede det gamle olie- og brændefyr ud med en varme-pumpe i december 2017. 


”Vi har fået renere luft, og vi har ikke længere nogen lugt fra brænde og røg, som sætter sig og generer halsen. Det betyder noget”, fortæller Karin. En anden motivation for at skifte oliefyret var at gøre huset lettere at sælge en dag. 


Et samarbejde der giver værdi
Energitjek Slagelse er et samarbejde mellem SK Forsyning A/S og Slagelse Kommune, som skal skabe flere grønne jobs og give vækst i det lokale erhvervsliv. Tilbuddet skal nedbringe CO2-udledningen og mindske den mængde energi, der bliver brugt i de private boliger i kommunen.


Formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Jørgen Grüner, er glad for ordningen:

”Jeg er glad for at se, at så mange borgere har taget i mod tilbuddet om et Energitjek. Det er et rigtig godt tilbud til kommunens borgere. Og ord-ningen er en vigtig del af kommunens arbejde for at reducere CO2-udledningen”, siger Jørgen Grüner.

Slagelse Kommune er forpligtet til at mindske udledningen af CO2 med 2 procent hvert år og SK Forsyning er forpligtet til at mindske sit salg af energi. 


Samarbejdet startede i 2013 og tilbuddet om et gratis Energitjek løber indtil videre frem til slutningen af året. 


Faktaboks – Energitjek Slagelse
Energitjek er et gratis tilbud til boligejere i Slagelse Kommune.
Et energitjek består i at få besøg af en energirådgiver, der gennemgår huset fra kælder til kvist for utætheder. Herefter får boligejeren et notat med en beskrivelse af, hvor den bedste energiinvestering i huset ligger.

Bestille et energitjek her


Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Dora Ruth Trummer, projektleder Energitjek Slagelse, Slagelse Kommune, 58 57 46 67
  • Flemming Petersen, energirådgiver Energitjek Slagelse, SK Forsyning A/S, 29 26 72 05

Læs her hvad hvores kunder siger om energitjekket

Vil du vide mere om os

Vi arbejder sammen om Energitjek Slagelse:

SK Forsyning

Slagelse Kommune

Bestil gratis energitjek hos Energitjek Slagelse