Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
06. juli 2022

Meget mere grøn omstilling på vej

Billede stort:
Meget mere grøn omstilling på vej

Envafors udbygger snart med endnu mere grøn varme. Det betyder, at der pt. kører et stort udbud på et 10 MW varmepumpeanlæg, som vil blive placeret ved siden af det fjernvarmeanlæg og det solvarmeanlæg, som i forvejen ligger på Halsskov.

”Vi er i gang med et udbud på et stort varmepumpeanlæg, der skal ligge på Halsskov”, siger Energichef i Envafors Carsten Lunde og fortsætter: ”Når det står færdigt vil det kunne levere ca. 25% af den energimængde, der bruges ved fuld last på den koldeste vinterdag. Eller sagt med andre ord, så kan anlægget levere varme til ca. 1000 husstandes årlige forbrug”.


Der, hvor varmepumpen bliver opført, ligger der i forvejen en stort solvarmeanlæg og et halmfyret varmeanlæg: ”Hidtil er varmen til Korsør og Halsskov produceret på disse to anlæg samt den flisfyrede kedel på Norbrinken. Der skal ligeledes udvindes varme på et røggasanlæg, som omdanner varme af den røg, som det halmfyrede anlæg producerer. 

Med varmepumpen vil det være muligt at udnytte solvarmen 10-15 % mere effektivt, da der kan sendes koldere vand ud til panelerne som dermed optager mere varme fra solen Sammen med varmepumpen vil de tre anlæg give en væsentlig effektivisering, sådan at der produceres meget mere grøn varme”, siger Carsten Lunde og afslutter: ”Vi forventer at kunne indgå kontrakt med en entreprenør i slutningen af 2022, mens selve anlægget vil blive opført i løbet af 2023. Det betyder, at varmen fra varmepumpen vil kunne strømme ud til forbrugerne omkring årsskiftet 2023-24”.

Envafors har i forvejen to andre store fjernvarmeanlæg i Slagelse, der producerer varme på halm og flis. Der er mange nye
forbrugere, der inden for de nærmeste år vil komme med på fjernvarmen, idet Envafors er i gang med store udvidelser af fjernvarmeområderne både i Slagelse og Korsør/Halsskov.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen