Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
12. november 2021

Erhvervs Awards - vinderen af Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris 2021 er…

Billede stort:
Erhvervs Awards - vinderen af Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris 2021 er…

Som tidligere år blev Klima- og Miljøprisen, der er indstiftet af Sydbank og SK Forsyning, overrakt i forbindelse med årets Erhvervs Awards. Prisen sætter fokus på en bæredygtig fremtid for kommende generationer. Erhvervs Awards 2021 løb af stablen fredag den 12. november på ZBC i Slagelse.


13 kandidater
Der var 13 kandidater, som bejlede til Klima- og Miljøprisen. Blandt disse skulle tre kandidater nomineres.  Det var derfor en vanskelig opgave for dommerkomitéen, bestående af Udvalgsformand Jørgen Grüner, Filialdirektør Lars Fischer og Administrerende Direktør Henrik Birch, da de skulle vælge de tre nominerede.

Komitéen endte med at lade tre ledetråde være styrende: Forskning, formidling og forretning. Uden forskning, ingen udvikling – uden formidlet forskning og viden, ingen forretning og uden forretning, ingen investering i forskning – og således var ringen sluttet.


De nominerede var: PlantCarb, aNNeKs arkitekter og Dansk Celleglas


Vinderen blev: aNNeKs arkitekter


Dommerkomitéens begrundelse:

Hvis ikke viden om og forståelsen for nødvendigheden af bæredygtighed og cirkulære løsninger formidles vil intet ske – verden går i stå og bliver overbelastet, hvis udviklingen fortsætter. Klimaet og miljøet er mere end almindeligt udfordret – menneskeheden står overfor afgørende valg på vegne af fremtidige generationer.

Det er derfor helt afgørende, at der anvises løsninger og veje at gå. Der er altid nogen, der går foran og yder lidt mere end andre, og derfor faldt valget på aNNeKS arkitekter. aNNeKS står for en utrættelig, vedholdende og successiv søgen efter løsninger og materialer, som kan flytte hele definitionen på og forståelsen af begrebet ”nybyggeri” – altså hvordan kan det gamle blive til det nye? ”Cradle to cradle” er et mantra og en certificering, der hviler tungt over alt, hvad aNNeKS professionelt foretager sig. 


Det var en glad Peter Hesselhøj, der kunne tage mod prisen, der består af et certifikat, et kunstværk og et grønt bevis i form af et træ, der forhåbentlig vil stå mange år.


FAKTA:
Prisen gives til en virksomhed, institution eller organisation, som er beliggende i Slagelse Kommune, og som gennem et målrettet initiativ på markant vis har gjort en særlig indsats for at beskytte mod klimaforandringer og/eller understøtter et bæredygtigt miljø. Alt inden for rammerne af FN’s verdensmål.

Det handler om ansvarlighed. I dag er det et naturligt krav til alle virksomheder, at man er bevidste omkring klima og miljø. Med Klima- og Miljøprisen vil Sydbank og SK Forsyning gerne motivere, inspirere og anerkende dem, der gør det særligt godt på området.

Klimaforandringerne påvirker hele kloden og er derfor et fast punkt på dagsordenen i hele verden. Med Klima- og Miljøprisen vil Sydbank og SK Forsyning gerne fremhæve en lokal virksomhed eller organisation, der gør en særlig indsats - også gerne i bevidsthed om de særlige klima- og miljømål blandt FN’s 17 verdensmål,

Klima- og Miljøprisen kan bidrage til, at der kommer endnu mere fokus på klima og miljø i lokalområdet. Det sender et stærkt signal om, at vi alle bør stå ”sammen om en bæredygtig fremtid.”, som også er titlen på SK Forsynings 2025-strategi. 


SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen