Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
27. september 2021

Bygningspuljen åbner tirsdag den 28. september. Er du klar?

Billede stort:
Bygningspuljen åbner tirsdag den 28. september. Er du klar?

Bygningspuljen åbner snart: Sådan forbereder du dig bedst!


Pressemeddelelse fra Energistyrelsen:

Tirsdag den 28. september åbner Energistyrelsen igen for Bygningspuljen, hvor danskerne kan søge om tilskud til grønne boligforbedringer, der sparer energi. Energistyrelsen guider til, hvordan man bedst kan forberede sig på ansøgningsprocessen.

Den 28. september kl. 10.00 åbner Energistyrelsen for en ny runde af Bygningspuljen, der støtter grønne boligforbedringer som efterisolering, nye vinduer eller skift til varmepumpe.


Siden Bygningspuljens sidste ansøgningsrunde i foråret, er kriterierne for tilskud blevet justeret. Alle kan fortsat søge om tilskud til en varmepumpe, men samtidig er tilskudssatserne nedjusteret, så flere får mulighed for at forbedre deres bolig til gavn for klimaet.


Desuden er tilskud til energiforbedrende tiltag blevet målrettet de boliger, der trænger mest. Det er derfor kun muligt at opnå tilskud til isolering og nye vinduer, hvis din bolig har energimærke E, F eller G.


SparEnergi.dk kan man med Tilskudsberegneren se, hvor meget man cirka kan forvente at få i tilskud, hvis man får tilsagn.

God forberedelse kan gøre din ansøgningsproces lettere

Der er i denne runde af Bygningspuljen afsat 330-340 millioner kroner. I sidste runde af Bygningspuljen var der rigtig mange, der søgte. Selvom de nye kriterier for tilskud kan medføre, at der i denne runde vil være færre ansøgere, bør borgere, der vil søge om tilskud fra puljen, væbne sig med tålmodighed. Der har været stor interesse for Bygningspuljen, og Energistyrelsen kan ikke med sikkerhed vide, hvor mange der vil ansøge i denne runde.


Som ansøger er det en god ide at være forberedt på noget ventetid, for der kan opstå lang kø. Det er også en god ide at forberede sin ansøgning inden puljeåbningen, da det vil lette ansøgningsprocessen.


Sådan fungerer køsystemet

Køsystemet er grundlæggende det samme som i forrige runde. Selve puljen åbner for ansøgninger klokken 10.00. Tilgår man ansøgningsportalen via SparEnergi.dk/tilskud mellem kl. 09.00 og 10.00, kommer man i et digitalt venteværelse. Venteværelset hjælper systemet med at kunne håndtere de mange ansøgere, der logger på over en kort periode.

Klokken 10.00 dannes køen til at søge tilskud, og her tildeles personerne i venteværelset en vilkårlig plads i køen. Pladsen i køen er uafhængig af, hvornår man logger på i venteværelset indtil klokken 10.00. Personer, der logger på efter kl. 10.00, får en plads bagerst i køen.


I tilfælde af at der ikke bliver ansøgt om tilskud for alle midler i Bygningspuljen den 28. september, pauser Energistyrelsen ansøgningssystemet om aftenen klokken 20.00 og åbner det igen morgenen efter klokken 8.00. Det samme gør sig gældende for weekender. Det har til hensigt at forhindre, at ansøgere skal sidde i kø om natten eller risikere at miste pladsen i køen, fordi de ikke er ved computeren. Efter klokken 20.00 har man op til to timer til at færdiggøre sin ansøgning, hvis man allerede er kommet ind i ansøgningssystemet. Når systemet holder pause om aftenen, beholder man sit kønummer, indtil systemet åbner igen, så længe man undlader at slette cookies på den enhed, man ansøger fra.


Ved sidste runde var der mange, der sad og ventede længe foran computeren. For at undgå, at dette gentager sig, vil det være muligt at tilmelde sig mailnotifikation, når man har fået sit nummer i køen. Dermed vil man få en mail, når man er tæt på at være forrest i køen. Det er frivilligt, om man vil tilmeldes mailnotifikationer, men på den måde kan man lave andre ting, mens man venter.

Når det bliver ens tur, har man 30 minutter til at logge ind og starte sin ansøgning. Man må gerne bruge mere end 30 minutter på at gøre ansøgningen færdig, men man skal være opmærksom på, at man bliver logget af NemID, hvis man er inaktiv i 60 minutter, og så mister man sin plads på portalen.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen