Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
16. september 2021

Der er IKKE PFOS/PFAS i drikkevandet

Billede stort:
Der er IKKE PFOS/PFAS i drikkevandet

Den ulykkelige situation, som medlemmerne af kvæggræsserforeningen i Korsør er endt i, har affødt nogle spørgsmål her i SK Forsyning. Der er flere, som har henvendt sig, fordi de er bekymrede for, om der skulle være PFOS/PFAS i drikkevandet. Det kan vi med ro i sjælen sige, at der IKKE er.


Vandet til Korsør kommer ikke fra én boring, men fra flere boringer placeret på flere Kildepladser – altså en samling af boringer.


Korsør får den største del af vandet fra Erdrup Vandværk (Baunehøjvej 7, 4242 Boeslunde) og en mindre del fra Valbygård Vandværk (Stillingevej 1, 4200 Slagelse). Erdrup Vandværk behandler vand fra Forlev kildeplads og Erdrup kildeplads – mens Valbygård behandler vand fra Jernbjerg kildeplads, Hovedværkets kildeplads og Valbygård kildeplads.


I SK Forsyning har vi et stramt kontrolprogram, der siden 2018 har betydet, at vi kontrollerer alle drikkevandsboringer hvert 3 år for en række miljøfremmede stoffer - herunder PFAS og PFOS.


Derudover analyserer vi for de samme stoffer på afgang af alle vandværker hvert år. Ingen af disse prøver – hverken i boringerne eller på vandværkerne, har vist tegn på, at vandet er forurenet med PFOS, PFAS eller andre af de miljøfremmede stoffer.


Vi har i en pressemeddelelse i marts måned meldt ud, at SK Forsyning af forsigtighedshensyn valgte at teste drikkevandet fra en vandbeholder i nærheden af den pågældende mark. De tre analyser herfra viste ikke tegn på PFOS. I en enkelt analyse er der dog fundet spor af PFOA (perfluoroctansyre) og PFNA (perfluornonansyre), som er i familie med PFOS-stoffer. Begge fund lå under grænseværdierne for drikkevand.


Alle prøveresultater er offentlig tilgængeligt via geus.dk. Prøverne skal udtages og analyseres af et akkrediteret/godkendt laboratorie og resultaterne kontrolleres af myndigheden inden de offentliggøres.


Der er mere information at hente hvis man klikker på linket 

Når man har klikket på linket, kan man finde en oversigt over vandværker i Slagelse Kommune – vores starter med anlægsnavnet SK Vand A/S.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen