Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
25. juni 2021

Vand kan også sorteres

Billede stort:
Vand kan også sorteres

Ny film fra SK Forsyning viser, hvordan separatkloakering foregår.

Affald skal sorteres – det ved enhver. Det gælder også for vand – hvor det hedder: Regnvand for sig og spildevand for sig og det er dét, man kalder separatkloakering. Det er mange steder nødvendigt for at forhindre oversvømmelser ved kraftige og hyppige regnskyl og for at rense vandet bedst muligt.


I en ny film fortæller vi om sortering af regnvand og spildevand. Filmen kan ses her


Regnvand siver ned på egen grund
Nogle steder skal eller kan grundejerne selv håndtere regnvand på egen grund. Det kan løbe i en underjordisk beholder – en faskine – eller det kan samles op i regnbede og være med til at skabe rislende liv i haven.


Separatkloakering
Andre steder foregår det ved separatkloakering – ét rør til regnvand og ét til spildevand. Regnvandet løber til et bassin, hvor urenheder synker til bunds, og vandet langsomt kan sive videre til et vandløb. Spildevandet løber til et renseanlæg.

”Når vi udfører projekter med separatkloakering, er det dyrt både for SK Forsyning og for mange grundejere, som selv skal selv betale for at få lagt et ekstra rør på deres grund. Med filmen vil vi gerne forklare, hvordan det foregår og hvilken effekt, det har. Vi sorterer vandet, fordi det er den mest klimasikre og bæredygtige løsning”, siger Jan Jørgensen, der er Senior projektleder i SK Forsyning.

Undgår at grave flere gange
Når et område bliver separatkloakeret, er gaden ofte gravet op i længere tid. For at undgå at grave flere gange, benytter SK Forsyning altid anledningen til at kontrollere de eksisterende rør og om nødvendigt skifte dem. SK Forsyning søger også at koordinere arbejdet med kommunen og andre ledningsejere, så den samme vej ikke graves op flere gange på kort tid.

SK Forsyning har lavet filmen i et samarbejde med en række andre forsyningsselskaber, som også arbejder med at sortere vandet.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen