Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
08. februar 2021

SK Forsyning har sat jagten ind på det bedste grundvand

Billede stort:
SK Forsyning har sat jagten ind på det bedste grundvand

Der bliver indenfor de kommende år behov for nye drikkevandsboringer, hvis borgerne i Slagelse Kommune til enhver tid skal sikres den bedste kvalitet af drikkevand i fremtiden. Det er imidlertid ikke ligegyldigt, hvor man borer efter vand, og derfor har SK Forsyning, i samarbejde med to geologer, gennemført en stor undersøgelse for at finde de mest optimale kildepladser.

Da SK Forsyning i 2017, lavede en bæredygtighedsvurdering af sine drikkevandsboringer, stod det klart, at der snart ville blive behov for nye tiltag. Derfor har forsyningen nu indledt et stort projekt, der skal munde ud i en række nye drikkevandsboringer samt et nyt stort og innovativt vandværk, som har kapaciteten til at kunne levere drikkevand af højeste kvalitet til private hjem og virksomheder i kommunen. Det nye vandværk skal evt. være i stand til at rense drikkevandet - for blandt andet pesticidrester.

Jagten på det bedste vand
Alle landets forsyninger oplever med jævne mellemrum at finde pesticidrester i vandet. Netop derfor, er SK Forsyning begyndt at lede efter nye steder, der er bedre egnede til drikkevandsboringer end de nuværende kildepladser. ”Der er mange ting, vi skal være opmærksomme på, når vi skal vælge en ny kildeplads. Det er for eksempel ikke ligegyldigt, hvordan jordsammensætningen i området er. Det er også vigtigt at finde områder, hvor grundvandsreservoirerne er tilstrækkelig store til, at vi kan trække det vand op, vi skal bruge, uden at påvirke miljøet negativt”, fortæller kommende Vandchef, Søren Højmark Nielsen.

Derfor har SK Forsyning, i samarbejde med geologer fra ingeniørvirksomheden Niras, været i gang med en storstilet undersøgelse af vandets strømninger i jorden og jordlagenes filtreringsevne omkring mulige reservoirer. De to geologer, der arbejdede på projektet, er begejstrede for, hvad de kalder ”Danmarks hidtil grundigste jagt på godt drikkevand”, hvor der er blevet brugt traditionelt håndværk, jordprøver og hvor gamle kortoptegnelser analyseres. Denne viden er blevet kombineret med ny teknik, hvor vandet findes ved at undersøge den magnetiske aktivitet ved en overflyvning af hele kommunens område.


I områder, der er blevet udpeget som værende mulige kildepladser, foretages terrænnære målinger af magnetisk aktivitet for at kunne udpege de eksakte placeringer af nye boringer.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen