Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Man-tors 08-18:00

Fredag 08-13:00

info@skforsyning.dk

Skriv til os her

Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
04. februar 2021

Der er penge i lorten

Billede stort:
Der er penge i lorten

Biogas skal gøre Slagelse renseanlæg CO2-neutralt i 2021


Hver gang borgerne i Slagelse Kommune trækker ud i toilettet eller lukker vandet ud af køkkenvasken, er de med til at gøre Slagelse til en grønnere kommune. Slammet fra vandet ender nemlig i SK Forsynings rådnetanke, hvor der produceres biogas, som omdannes til el og varme i gasmotorer.


Siden 2017 har vi i SK Forsyning været i gang med at renovere vores rådnetanke, hvor slammet fra kommunen havner. Det har betydet en stor fremgang i produktionen af biogas, som bliver omdannet til el og varme. Faktisk satte forsyningen produktionsrekord sidste år, og det betyder store besparelser for forbrugerne.


Slammet bliver brugt igen og igen
Når slammet kommer frem til rådnetankene, nedbrydes det over tid og produceres derved biogas. Denne biogas omsættes til el i SK Forsynings store gasmotorer, og den overskydende varme fra produktionen af el, bruges til varme på fjernvarmenettet.

Men det stopper ikke her! Restproduktet fra slammet bruges til gødning af landbrugsjord. Man kunne fristes til at tro, at slammet, efter at være blevet brugt til biogas, var mindre effektivt som gødning. Det er imidlertid ikke tilfældet. Faktisk er der mange fordele at hente ved, at slammet har været igennem en afgasningsproces. Fordi slammet er afgasset og nedbrudt mindskes lugtgenerne, mange ukrudtsfrø er blevet nedbrudt og spredes derfor ikke på markerne, og samtidig sikrer nedbrydningsprocessen, at næringsstofferne optages bedre af planterne, så der er mindre risiko for, at nærrigsstofferne udvaskes og ender i drikkevandsreservoirerne.


Den effektive produktion af varme og el betyder, at vi hos SK Forsyning satser på, at Slagelse renseanlæg bliver CO2-neutralt i år. Og ifølge Senior projektleder Jan Jørgensen er det ikke en usandsynlig målsætning. SK Forsyning opnåede nemlig at være 94% CO2-neutral ved udgangen af 2020.

Job hos SK Forsyning:

Vi har i øjeblikket ingen ledige stillinger
SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen