Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
14. oktober 2020

Hold øje med fjernvarmeanlæggets afkøling

Billede stort:
Hold øje med fjernvarmeanlæggets afkøling

Afkølingen på et fjernvarmeanlæg skal være rigtig, dvs. høj. Ellers løber der alt for meget vand gennem anlægget – og det kan blive meget dyrt.


Se afkølingsgraden på din årsafregning
SK Forsyning kører med jævne mellemrum kampagne, hvor der er fokus på, om anlægget hos fjernvarmekunderne har den korrekt afkøling. SK Forsyning anbefaler en afkøling på 35 grader.


På den næste årsafregning, der kommer i starten af 2021, vil fjernvarmekunderne kunne se deres årlige afkølingsgrad. Hvis denne er under 15°C, bør man enten kontakte energirådgiverne i SK Forsyning eller sin lokale VVS til en snak, om hvad dette kan skyldes samt få råd og vejledning til, hvad der kan gøres for at udbedre dette. 


Den seneste kampagne
I den seneste kampagne opdagede energirådgiverne i SK Forsyning, at en del kunder, havde en alt for lav afkøling. Det var særligt galt på en adresse i Slagelse. Hen over sommeren i år havde ejendommen en afkøling på 3,47 °C.  Derfor tog Energirådgiver i SK Forsyning Jimmie Grandt kontakt til administratoren på adressen. ”Jeg gennemgik anlægget med Theo, som er ejendommens administrator, og vi kunne se, at der skulle en VVS’er på opgaven. Vi fik fat i en, der kunne komme samme dag, og han fik udbedret brugsvandssiden af anlægget. Flowet – eller gennemstrømningen af vand - blev dermed reduceret fra ca. 1.200 liter i timen til ca. 60 liter i timen og nedkølingen gik fra 3°C til 35 °C. I den målte periode kunne ejendommen have sparet 1.089 m³ cirkuleret fjernvarme vand eller ca. 2.700 kr.”, siger Jimmie Grandt


Administratoren sætter pris på, at SK Forsyning tog kontakt

Som opfølgning mødtes SK Forsyning med Theo fra Lindholm Services til en snak om, hvordan det er gået siden. ”Det ser rigtig ud, smiler Theo og fortsætter: ”Det er dejligt for os som ejendomsadministratorer, at forsyningsselskabet tager action, når de opdager, at noget ikke er som det skal være. SK Forsyning fik hurtigt gjort noget ved problemet, da det var konstateret. Det skal dog siges, at det rent faktisk ikke er forsyningsselskabers ansvar at holde øje med gennemstrømningen. Det er nemlig kundernes eget ansvar at holde øje med det”.

Derfor er det heller ikke sådan, at SK Forsyning konstant overvåger, hvordan kundernes anlæg kører.

Vigtigt at få ordnet anlæg, der ikke kører optimalt Det er ofte defekte ventiler og indregulering (for eksempel indstilling af temperatur på det varme vand), der ligger til grund for en dårlige afkøling.


”Lav afkøling ikke blot har betydning for de konkrete beboere/ejere i en ejendom. For hvis der er alt for mange af den slags tilfælde – får det også betydning for ledningsnettets effektivitet – og dermed bliver det dyrere for alle fjernvarmekunder. Hvis man er i tvivl, kan man tale med enten mig eller min kollega”, afslutter Jimmie Grandt. 


Er du i tvivl, så ring til os på: 5836 2500

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen