Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
21. august 2020

På tur med laborant-Line

Billede stort:
På tur med laborant-Line

I SK Forsyning tjekker vi kontinuerligt vandkvaliteten forskellige steder rundt om i forsyningsområdet. I dag var Tude Å, som stod for tur. Det er Line, der ”passer” åen. Line er laborant og en del af en afdeling med 3 andre laboranter, en elev (og en laboratorieassistent). De håndterer vandprøvetagning og efterfølgende analyser og tests rundt om i hele Slagelse Kommune.

Hun tager prøver tre forskellige steder i Tude Å - altid de samme tre, for at vi kan følge udviklingen – hver 14. dag. Tude Å er recipient for vores spildevand, altså dér, hvor vi fører det rensede spildevand tilbage til naturen. Og når vi tjekker vandkvaliteten, er det naturligvis for at sikre, at alt er som det skal være.


Tilbage på laboratoriet i SK Forsyning skifter Line til kittel, hvorefter hun filtrerer de tre prøver. Det gør hun for at se, om der er flere store partikler end der bør være i vandet. Inden filtrering bliver filtrene vejet, og får så et par timer i ovnen. Når de kommer ud igen, bliver de vejet en gang til for at måle, hvor mange store partikler der er i vandet. Denne proces tjekker, om der er slam i det vand, som ledes ud efter renseprocessen på Slagelse Renseanlæg. Der må nemlig ikke være for meget. Altså endnu en proces i processen, som er med til at sikre vandkvaliteten.


Til sidst kommer de tre vandprøver fra Tude Å en tur gennem robotten, hvor de bliver analyseret for COD (kemisk iltforbrug), TotalN (samlede kvælstofindhold, Total Fosfor (samlede Fosforindhold) og Ammonium, som også er et kvælstof.


Resultaterne af de samlede, kemiske analyser bliver leveret af en computer, som gennemgår og beregner, analyserne. Bagefter er det Line, der gennemgår resultaterne af de samlede analyser. Man kan jo overlade meget til teknik og computerhjerner, men det er laboranterne, der vurderer prøverne, det kan robotten trods alt ikke.


I dag viser testresultaterne, at alt er som forventet – alt er normalt. I morgen er der atter en dag, hvor Line skal ud i landskabet for at tage nye vandprøver andre steder i forsyningsområdet.

IMG_0507

IMG_0520

IMG_0568SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen