Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
17. august 2020

Badevandet i Slagelse er i top

Billede stort:
Badevandet i Slagelse er i top

Hen over sommeren har der været en del debat om forurening af Danmarks vandmiljø blandt andet på grund af spildevandsoverløb. Men hvordan ser det egentlig ud her i SK Forsynings område?


Blå flag over næsten hele linjen – vores badevand er helt i top
I Slagelse Kommune er vi begunstiget med badevand af meget høj kvalitet. Og det er der flere gode grunde til.

Siden 2008 er der investerer mere end 1,2 mia. kr. i vores fælles spildevandsanlæg. Pengene er brugt til kloakering af sommerhusområder og åbent land, fornyelse og optimering af renseanlæggene samt forbedring og klimatilpasning af spildevandssystemet. Herunder etablering af store klimabassiner for at undgå overbelastning af spildevandssystemet.  


Der er ydet en kæmpe indsats på spildevandsområdet til gavn for vores fælles vandmiljø. Resultaterne viser sig da også. I den seneste analyse der netop er offentliggjort, ligger SK Forsyning flot i forhold til overløbsmængder. De analyser, der foretages af vandkvaliteten på alle badestrandene i kommunen, viser samtidig, at vores badevand har en meget høj kvalitet.

Ikke uden omkostninger for kunderne
I 2008, da SK Forsyning blev dannet, tog virksomheden konsekvenserne af tidligere tiders begrænsede indsats på spildevandsområdet. De fleste anlæg var ganske enkelt i meget dårlig stand. Der var et kæmpe efterslæb på spildevandsområdet - også i forhold til kloakering af sommerhuse og ejendomme i det åbne land.

”Vi valgte at hæve taksterne markant for at skaffe den fornødne finansiering til investeringerne”, siger Adm. direktør i SK Forsyning Henrik Birch og fortsætter: ”Vores takster blev hævet til det 3. højeste niveau i Danmark. En beslutning som på daværende tidspunkt blev mødt med endog meget hård kritik”.

Indsatsen fortsætter ufortrødent
”Vi glæder os naturligvis over de resultater, vi har nået. Men det betyder ikke, at vi hviler på laurbærrene. Der er fortsat meget, der kan gøres, så vi fortsætter ufortrødent indsatsen også i de kommende år”, siger Henrik Birch og fortsætter: ”Vi er i fuld gang med at separatkloakere (adskillelse af regn- og spildevand) for at tilpasse kloaksystemet til den ekstreme nedbør, der forventes fremover på grund af klimaforandringer. I løbet af de næste 3 år er det også vores mål at kloakere de resterende sommerhuse og landsbyer, som stadig har en utidssvarende spildevandsløsning”.

Udsigt til endnu lavere takster
”Vores kunder kan glæde sig over den indsats, der er ydet i de senere år. Mange forsyninger hæver i disse år taksterne eller optager stor gæld for at finansiere et stort investeringsefterslæb. Vi har de senere år sænket taksterne, sådan at de i dag ligger på et konkurrencedygtigt niveau - og vi forventer faktisk at denne tendens fortsætter i de kommende år”. 

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen