Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
30. september 2019

Undskyld, vi praler men vi er altså ret stolte...

Billede stort:
Undskyld, vi praler men vi er altså ret stolte...

...for i fredags vandt vi prisen "Bygningspræmiering 2019"

Det var Adm. direktør Henrik Birch, Direktør Jan Østerskov og bestyrelsesformand Flemming Erichsen, der fik overrakt prisen i forbindelse med Sankt Michaels Nat. Prisuddelingen foregik i Sydbank. Vi fik prisen for vores nye biomassefyrede varmeværk, der blev indviet i februar i år.


Fagdommernes begrundelse for valget af præmierede byggerier
Bedømmelseskomitéen har gennemgået og diskuteret de indkomne forslag til bygningspræmiering i 2019. En række bygninger blev udvalgt og besøgt af bedømmelseskomiteen den 11. september 2019. Der ses i år et højt niveau i de udvalgte byggerier, hvad angår både bygningernes placering i landskabet, deres materialevalg og detaljering. Bedømmelseskomitéen har med stor interesse bemærket, at der mellem de besøgte byggerier er eksempler på fint bearbejdede rum til fællesskaber, gode eksempler på bevarelse af vores kulturarv, samt huse til nye energiformer.


Der blev uddelt ikke mindre end 3 priser, og herudover blev 1 byggeri tildelt en særlig rosende omtale. En enig bedømmelseskomité har valgt at præmiere to nybyggerier for – på hver deres måde – at vise smuk og nyskabende arkitektur. Bedømmelseskomitéen har også valgt at præmiere en renovering af et eksisterende hus for på eksemplarisk vis at vise, hvad en målrettet og nænsom istandsættelse kan gøre for en nedrivningstruet bygning. Særlig rosende omtale gives til et projekt, der både er et eksempel på, hvad der kan ske, når engagerede ildsjæle tager fat og på bevarelse af et særligt historisk miljø.


De præmierede byggerier 2019 er:

  • Rækkehusbebyggelsen Engdraget i Slagelse
  • Halsskov Varmeværk på Energivej i Korsør
  • Det renoverede byhus, Bisserup Byvej 24 i Bisserup

Særlig rosende omtale gives til:

  • Renoveringen af Agersø Værft på Agersø

Halsskov Varmeværk i Korsør: Halsskov Varmeværk er et nyopført varmeværk, der producerer biomassebaseret varme. Varmeværket præmieres for den omhu, hvormed anlægget er tilpasset stedet, både hvad angår udformning og materialer. Anlægget har en stor synlighed med især to markante volumener i landskabet: Siloen og maskinhuset. Den høje, cylinderformede silo tegner et præcist volumen, der er nemt at aflæse som et punkt i landskabet. Det store maskinhus underdeles i mindre enheder og pakkes ind i en sammenhængende lamelfacade af naturtræ. Maskinhuset har med sin form og materiale et udtryk, der på smuk vis tilpasser sig omgivelserne. Set på afstand opleves anlægget som en harmonisk del af landskabet og tæt på ses enkle og smukke materialer med fine detaljer. Byggeriet stræber mod en optimering af produktionsprocesserne og formidler disse i smukke, pædagogiske og gode arbejdsrum. Energibyggeri er en vigtig del af det moderne samfund, og Halsskov Varmeværk viser her en høj standard.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen