Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
17. juli 2019

Udsigt til fortsat lave varmepriser hos SK Forsyning

Billede stort:
Udsigt til fortsat lave varmepriser hos SK Forsyning

Mange af landets fjernvarmeværker har set sig nødsaget til at hæve fjernvarmeprisen væsentligt ved indgangen til 2019 pga. bortfaldet af det såkaldte grundbeløb. Grundbeløbet har stor betydning for varmeværkernes økonomi og dermed den pris kunderne skal betale for fjernvarmen. Men sådan ser det ikke ud i SK Forsyning!


”SK Forsyning fastholder imidlertid varmeprisen uændret og på et aldeles attraktivt niveau. Dette er muligt pga. den meget store udvidelse af fjernvarmeforsyningen, der er gennemført i både Slagelse og Korsør i løbet af de senere år”, siger Adm. direktør i SK Forsyning Henrik Birch og fortsætter: ”Tilgangen af mange nye kunder og ikke mindst nye CO2-neutrale produktionsanlæg med lave produktionsomkostninger har haft en positiv indvirkning på varmeforsyningens økonomi, og de forventes at opveje konsekvenserne fra bortfaldet af grundbeløbet”.

Nye anlæg bidrager til billig og CO2-neutral varme
Endvidere har SK Forsyning for nyligt sat det nye solvarmeanlæg i Korsør i drift. Fremover forventer SK Forsyning, at solen dækker mellem 10 og 15 % af varmebehovet i Korsør. Det nye anlæg giver SK Forsyning en masse nyttige erfaringer med solenergi – noget der helt sikkert kommer mere af i fremtiden. ”Og så ser det ud til, at det bliver til en meget lav pris – på nuværende tidspunkt forventer vi, at produktionsprisen bliver under 150 kr./MWh eksl. moms over anlæggets levetid”, uddyber Henrik Birch.


SK Forsyning har også et andet anlæg på vej nemlig et ekstra produktionsanlæg ved Stop 39. Der er netop skrevet kontrakt på det nye anlæg, som skal være i drift primo 2020. Anlægget skal levere CO2-neutral varme ved at anvende nogle af de overskydende halmressourcer, der er på Sjælland.

Udvidelse af anlægget på Stop 39 er nødvendig, fordi der er så stor interesse for fjernvarme fra kundernes side. ”I de seneste områder, der er konverteret fra naturgas til fjernvarme, har omkring 70 procent af husstandene valgt fjernvarme. Det er en fornøjelse af opleve den store opbakning, der er til fjernvarme og dermed den grønne omstilling i vores lokalområde. Udviklingen er gået utroligt stærkt – faktisk er det blevet til hele 6 nye produktionsanlæg på 10 år”, afslutter Henrik Birch.

FAKTABOX om grundbeløbet:
Fjernvarmeværkerne modtog grundbeløbet frem til nytår fordi de lovgivningsmæssigt er forpligtet til at indrette varmeværkerne, så de også kan producere elektricitet (kraftvarme). Grundbeløbet er en kompensation for den investering og de ekstra omkostninger, som varmeværkerne har grundet lovkravet om at levere forsyningssikkerhed i forhold til el-markedet. Lovkravet er der ikke ændret ved! Bortfaldet af grundbeløbet har medført et stort indtægtstab for mange varmeværker. For SK Forsyning har det bevirket et årligt indtægtstab på ca. 10 mio. kr. 

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen