Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
10. maj 2019

Drikkevandet fra SK Forsyning er i høj kvalitet

Billede stort:
Drikkevandet fra SK Forsyning er i høj kvalitet

I april blev pesticidnedbrydningsproduktet Chlorothalonil Amidsulfonsyre fundet i vandet fra Ledøje Vandværk i Nord Sjælland. Pesticidet er giftigt, hvorfor der er indført forbud mod at drikke vandet dér.


Hos SK Forsyning har vi naturligvis også testet drikkevandet for dette nye stof og kan heldigvis konstatere, at der ikke er spor af det pågældende stof. ”Vi har testet samtlige afgange på vores vandværker og hovedparten af vores boringer, og vi kan heldigvis konstatere, at det pågældende stof ikke findes i vores drikkevand”, siger Adm. direktør i SK Forsyning Henrik Birch og fortsætter: ”Vi har også testet for de stoffer, som den senere tid er fundet mange andre steder i landet herunder DMS (N,N-dimethylsulfamid) og 124 Triazol. Disse stoffer findes heller ikke i vores drikkevand.


Drikkevandet fra SK Forsyning analyseres løbende i henhold til de krav, staten stiller. Disse indebærer, at der mindst skal tjekkes for 33 pesticider og nedbrydningsprodukter. SK Forsyning tester af hensyn til sikkerheden for 417 pesticider og nedbrydningsprodukter – altså mange, mange flere end myndighederne kræver.


Siden SK Forsyning i august 2017 fandt spor af et nedbrydningsprodukt kaldet DPC (Chloridazon desphenyl-chloridazon) – dog i mængder, der lå noget under grænseværdien – er der indført skærpede procedurer for test for den slags stoffer. ”Hvis andre vandværker finder spor af stoffer, som vi ikke tester for, så tester vi for det pågældende stof med det samme.”, siger Vandchef i SK Forsyning Jan Jørgensen. SK Forsyning har en meget progressiv tilgang til drikkevandssikkerhed. Det er et væsentligt fokusområde for os. ”Vi arbejder ud fra forsigtighedsprincippet og forsøger hele tiden at være et skridt foran, så vores kunder kan have tillid til kvaliteten på vores drikkevand.”


De stoffer, man finder i drikkevandet i dag, er som oftest stoffer, som er blevet forbudt for mange årtier siden, men det er først nu, de er sivet gennem til grundvandet. 

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen