Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
03. maj 2019

Små 100 mio. kroner ser ud til at være på vej til kunderne i SK Forsyning

Billede stort:
Små 100 mio. kroner ser ud til at være på vej til kunderne i SK Forsyning

Bestyrelsen i SK Forsyning har netop godkendt regnskabet for 2018. Kunderne i SK Vand og SK Spildevand har udsigt til lavere priser.


Højesteret har afgjort en sag, der har været mange år undervejs, og dommen lyder, at danske vandselskaber har betalt alt for meget i skat. I mange år, har de fradrag, som vandselskaberne skulle have, være beregnet alt for lavt. For SK Vand og SK Spildevand betyder det, at næsten 100 mio. kr. skal tilbage til de i alt knapt 25.000 kunder.


Der går ganske givet et par år, inden SKAT har fået regnet den korrekte skat ud. Derfor vil tilbagebetalingen nok først begynde at ske fra 2021 eller 2022 og så foregå over en årrække.


Formanden for bestyrelserne i SK Vand og SK Spildevand Flemming Erichsen udtaler: ”Jeg glæder sig over, at der efter mange års juridisk tovtrækkeri nu endelig er kommet en afklaring, som i meget høj grad kommer vandkunderne til gode. Vi har hele tiden ment, at det var lidt kunstigt, at et basalt gode som rent vand og rensning af spildevand skulle beskattes. Det skal det ganske vist fortsat, men dog nu i langt mildere grad end SKAT hidtil har gjort”.

Administrerende direktør Henrik Birch tilføjer: ”Vi har endnu ikke mulighed for at beregne de præcise beløb, som vi får tilbage fra SKAT. Derfor kan vi heller ikke sige noget mere konkret om, hvor meget og hvornår det vil påvirke taksterne. Men at der bliver tale om ganske betydelige tilbagebetalinger – ja det er der jo ingen tvivl om”.


For hele SK Forsyning som koncern betyder Højesterets dom, at årets regnskabsmæssige overskud – på grund af den beregnede skattetilbagebetaling – udgør 225 mio. DKK.


2018 var på mange måder et usædvanligt år med usædvanlig, høj aktivitet. Koncernens investeringer var rekordhøje. Koncernen investerede mere end 335 mio. kr. Mange af investeringerne er målrettet mod at gøre Slagelse Kommune til et endnu bedre sted at bo i fremtiden – blandt andet er der investeret i kloakering af sommerhusområderne, klimatilpasninger, digitalisering og øget udbredelse af varmeområderne, hvor man forsynes med CO2-neutral fjernvarme.


Henrik Birch understreger, at et overskud af denne størrelsesorden giver et noget forvrænget billede af SK Forsynings økonomiske virkelighed.


Vores ”almindelige” overskud, der skal være med til at dække vores investeringer på mere end 320 mio. DKK, udgør kun 90 mio. DKK. Så selvom overskuddet i 2018 ser helt abnormt og fantastisk ud, har vi alligevel måttet låne til bl.a. det nye varmeværk på Halskov. ”Og så skal vi jo huske, at skattepengene slet ikke er kommet retur endnu. Det er kun rent regnskabsteknisk, at tilbagebetalingen indgår i årsregnskabet”, slutter direktøren.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen