Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
13. februar 2019

Træpillefyr

Billede stort:

Et træpillefyr fungerer stort set på samme måde som olie- og gasfyr, her er det bare træpiller, der bliver brugt i stedet for. Træpillefyret står også for opvarmning af det varme brugsvand i boligen.


Hvis du overvejer at skifte fra en anden opvarmningskilde til træpillefyr, er det vigtigt ikke kun at tænke på besparelsen der kunne ligge i det. Et træpillefyr kræver mere arbejde end andre typer af fyr. Der skal jævnligt fyldes træpiller i magasinet, ligesom det også skal renses for aske og slagger.


Inden anskaffelsen af et træpillefyr er det også vigtigt at overveje, hvor fyret kommer til at stå i forhold til støj. Alt efter hvordan din bolig er bygget er det måske ikke smart, hvis fyret skal stå tæt på enten stue eller soveværelse.
Det skal endvidere undersøges om boligens skorsten er beregnet til såkaldt våd røggas, og om dit fyrrum overholder regler for brandsikkerhed.


Hvis der ikke er et vandbærende system i huset i forvejen, f.eks. hvis huset har el-radiatorer, skal der først installeres et sådan system.


Om sommeren kan det være en god idé at supplere dit træpillefyr med en el-vandvarmer, solvarmer eller lignende til opvarmning af brugsvand, da træpillefyret typisk producerer mere varme, end der er brug for i boligen.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen