Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
28. august 2018

Nye fund af pesticidrester

Billede stort:
Nye fund af pesticidrester

Nye fund af pesticidrester

SK Forsyning har fundet spor fra et pesticid -  Dimethachlor i vandboringer på kildepladser til Nordre Vandværk ved Skælskør.

Dimethachlor er et nedbrydningsprodukt fra et pesticid, der især blev anvendt til sprøjtning af rapsplanter i perioden 1980 – 2012. Midlet blev godkendt af Miljøstyrelsen i 1980 og anvendes ikke længere.  Dimethachlor blev solgt under navnet Teridox 500 EC.

Det er vigtigt at understrege, at de pesticid-rester, man finder i dag, er resultatet af tidligere tiders praksis. Det er naturligvis ikke muligt at omgøre fortidens praksis.

”Siden der sidste år blev fundet spor af chloridazon – både hos os og en række andre vandværker – har vi udvidet antallet af stoffer, vi tester for systematisk. Vi lægger stor vægt på, at kunderne kan have tillid til kvaliteten af vores drikkevand. Hen over sommeren er der fundet rester af pesticidet DMS hos flere andre vandværker. Det er ikke noget, vi har fundet hos os.  Til gengæld fandt vi desværre spor af Dimethachlor i flere boringer på Nordre Vandværk”, siger Vandchef i SK Forsyning Jan Jørgensen.

De fund, der nu er gjort hos SK Forsyning, ligger langt under grænseværdien, og der er ikke målt Dimethachlor i det vand, der pumpes ud fra vandværkerne. Det vand, vi leverer, overholder alle de krav, der stilles fra myndighedernes side. ”Man kan altså roligt drikke vandet fra vores vandværker,” afslutter Jan Jørgensen.

SK Forsyning og Slagelse Kommune samarbejder p.t. om udarbejdelse af indsatsplaner for kildepladserne med det mål at overvåge og beskytte grundvandet mod bl.a. pesticider – gamle som nye.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen