Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
14. maj 2018

Nu skyder SK Forsynings nye varmeværk i luften

Billede stort:
Nu skyder SK Forsynings nye varmeværk i luften

Byggeriet af SK Forsynings nye varmeværk på Halsskov er godt i gang. Faktisk er det så langt fremme, at den ca. 44 meter lange skorsten i skrivende stund er i gang med at blive. Og i morgen er det så kedlen, der bliver hejst på plads.

Leverandøren af den 11,5 MW store halmkedel er Euro Therm. ”Den bliver leveret i to meget store stykker, som skal løftes på plads af meget stor kran”, siger Energichef i SK Forsyning og fortsætter: ”Den ene del – konvektionsdelen – vejer 38 tons og den anden del – selve kedlen – vejer 42 tons”.


Det er en vanskelig manøvre kranføreren skal udføre, og det betyder, at processen kommer til at vare hele tirsdagen. Formiddagen vil gå med at gøre klar, og det bliver nok ud på eftermiddagen, at man begynder at løfte de to dele på plads.

Der er blevet arbejdet på højtryk siden efteråret med de forberedende arbejder, som skal til før det færdige varmeværk kan levere varme til kunderne. Nogle af de store opgaver har været at få trukket ledninger tværs over Korsør Havn, ligesom der er lagt en forbindelsesledning, som skal forbinde det nye fjernvarmenet på Halsskov med det eksisterende net i Korsør. Med både skorsten og kedel på rette plads kan byggeriet af varmeværket komme videre, sådan at det bliver klart til at forsyne beboere på både Halsskov og Korsørsiden til fyringssæsonen.

”Projektet i sin helhed er til stor gavn for både nye og eksisterende fjernvarmekunder, idet vi sikrer en bedre og mere stabil og robust drift med to værker og opnår større sikkerhed imod prisstigninger. Endelig vil projektet spare miljøet for store mængder CO2, da vi fortrænger fossile brændsler med det nye værk”, afslutter Carsten Lunde.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen