Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
13. november 2017

Fremtidens målere på vej til dig

Billede stort:
Fremtidens målere på vej til dig

Alle SK Forsyning målere skal i løbet af det næste års tid skiftes til nye fjernaflæste målere med det formål at give kunderne en endnu bedre service.


Arbejdet med at skifte de mange målere er netop påbegyndt.

Antallet af målere, den enkelte kunde skal have skiftet, afhænger af, hvilke ydelser man modtager fra SK Forsyning. Samlet er det godt 55.000 målere, der skal skiftes. Hvis man får leveret el, vand og varme af SK Forsyning, skal man have skiftet alle sine målere.


”For at få det bedste projektforløb har vi valgt at gennemføre et pilotprojekt. Det projekt gennemføres i øjeblikket og omfatter ca. 600 kunder”, siger adm. direktør Henrik Birch og fortsætter: ”Formålet er at sikre, at alt fungerer som forventet herunder målerne, IT systemerne og selve processen med at skifte målerne. De kunder, der er er udvalgt til pilotprojektet er allerede blevet kontaktet, og udskiftningen af målere hos disse kunder er i gang.


Fordele for kunderne
For kunderne betyder de nye, intelligente målere, at kunden selv slipper for at aflæse og indberette sit forbrug. Målerne sender nemlig selv oplysningerne til SK Forsyning. Når målerne er skiftet, bliver det også muligt for kunden at følge forbruget på timebasis for alle de forsyningsarter, som leveres af SK Forsyning. Det kan foregår både via en APP og på forsyningens hjemmeside. Kunderne får også mulighed for at få en advarsel, hvis forbruget pludseligt tager himmelflugten.

Alle disse muligheder får man information om, når målerne er blevet skiftet.


Udskiftningen er hurtigt overstået

Projektet med installation af fjernaflæste målere går for alvor i gang primo næste år, altså når pilotprojektet er gennemført, og der er foretaget de fornødne justeringer. Når det er overstået, bliver udrulningen af målerne hos alle kunderne sat i gang. Det forventes, at udskiftningen af de 55.000 målere er overstået i starten af 2019.


Problemer med bevidste fejlaflæsninger

Erfaringer fra andre tilsvarende projekter viser, at der vil være et – heldigvis meget begrænset ­–antal kunder, som over tid har haft interesse i at ”fejlaflæse” målerne og dermed ikke betale for det korrekte – og ofte større – forbrug. Det er selvfølgelig både ulovligt og snyd. Det opdages imidlertid, når målerne skiftes, og det vil som udgangspunkt altid automatisk føre til en politianmeldelse. 


Hos SK Forsyning er der dog et ønske om, at antallet af den slags sager reduceres mest muligt, da de kan få store og alvorlige konsekvenser for de berørte kunder. Og så vil det også medføre et stort ekstraarbejde for forsyningen. ”Vi har derfor besluttet, at der skal findes en mindelig løsning med alle, som genkender problemet, og selv vælger at kontakte os, inden målermontøren opdager det” afslutter Henrik Birch. 


FAKTABOKS:

  • Myndighederne stiller krav om, at alle el-målere skal være fjernaflæste inden 2020. I SK Forsyning er det besluttet, at man også skifter målerne på de andre forsyningsarter -  vand og varme - til elektroniske og fjernaflæste målere.
  • Hvem står for udskiftningen?
    Udskiftningen bliver foretaget af Eltel Networks på SK Forsynings vegne og finder – alt andet lige - sted i perioden 2017-2018.
  • Hvornår får kunderne besked?
  • Når der er ca. en måned til, at Eltel Networks kommer og skifter ens målere, vil man modtage et brev om, hvor mange målere, der er tale om, og hvornår udskiftningen skal ske.
  • Kunderne har mulighed for at ændre dato og tidspunkt for udskiftningen, hvis den afsatte dato ikke passer for kunden. Alt dette og meget mere vil man få direkte besked om i brevet fra Eltel Networks.
  • Man kan læse mere om selve målerudskiftningen og om målerne på: www.skforsyning.dk/fjernaflæsning  
SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen