Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
12. september 2017

SK Forsyning har nu undersøgt alle kildepladser for pesticidet Desphenyl-Chloridazon

Billede stort:
SK Forsyning har nu undersøgt alle kildepladser for pesticidet Desphenyl-Chloridazon

SK Forsyning offentliggjorde den 21. august, at man som en af de første vandforsyninger i landet havde fundet pesticidet Desphenyl-Chloridazon (DPC) i drikkevandsboringer på Nordre Vandværk.


En lang række vandværker har efterfølgende valgt at analysere drikkevandet for det pågældende pesticid og en del vandforsyninger har til stor overraskelse fundet det pågældende pesticid i drikkevandet.


Efter fundet af pesticidet på kildepladsen ved Skælskør valgte SK Forsyning A/S at analysere drikkevandet fra alle vandværker.

Målingerne har vist, at der - desværre - også er spor af PDC i vandet fra Valbygårdsværket. På de øvrige kildepladser er der ikke fundet PDC.


På Valbygårdsværket er der målt et indhold på 0,032 ug/l, hvilket er noget under den grænseværdien på 0,1 ug/l, som er fastsat politisk og meget langt fra det niveau på 240 ug/l, hvor det kan være sundhedsskadeligt.


”Alt vores drikkevand ligger således under de grænseværdier, som er fastsat af myndighederne, og der er således ingen problemer med at drikke vandet”, siger Vandchef i SK Forsyning Jan Jørgensen og fortsætter: ”Men det ærgrer os da, at vi nu kan begynde at måle spor af pesticid i drikkevandet fra nogle af vores vandværker”.


SK Forsyning tager drikkevandssikkerheden yderst alvorlig og vil i den nærmeste fremtid arbejde for at finde nye og upåvirkede kildepladser.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen