Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
30. marts 2017

Gode råd om el

Billede stort:

Vil du nedsætte dit el-forbrug og spare penge?


Det er let. Du skal bare følge rådene nedenfor.


Undgå overflødigt standbyforbrug

De fleste husstande har unødvendigt standbyforbrug, som er den strøm, et apparatet bruger, når du ikke slukker på stikkontakten. Man kan kalde det ”usynligt” strømforbrug, for det er noget, der bliver brugt, selv om du ikke bruger den maskine eller lignende, som bruger af strømmen. Prøv at gå igennem din bolig og se, hvor mange små lamper der lyser i TV’et, mobilladeren, osv. Faktisk er det omkring 10-15 % af en husstands el-forbrug, der går til standbyforbrug.


Brug LED-pærer 

LED-belysning eller moderne sparepærer bruger kun en fjerdedel af den strøm, som de gamle glødepærer brugte, og så holder de i væsentligt længere tid. Hvis du stadig har glædepærer eller måske nogle af de første generationers sparepærer, så skift dem ud til LED. Der er mange penge at spare.


Sluk lyset

Sluk lyset efter dig, når du forlader et rum. Der er ingen grund til at have lyset tændt, når man ikke opholder sig i et rum.


Fyld maskinerne i husholdningen

Fyld opvaske- og vaskemaskinen helt, før du tænder og vask ved lavere temperaturer. Det vaskepulver man bruger i dag er mere effektivt end før i tiden – så drop kogevasken, for 60 °C er rigeligt til at vaske pænt og rent. Og kulørtvask kan klares på 30-40 °C.


Brug tørresnoren mest muligt

Sæt tørretumbleren på pause og brug tørresnoren i stedet, i hvert fald når vejret er til det. Det er en effektiv måde at spare energi på og så dufter tøjet også dejligt. Skal du bruge tørretumbleren, er det vigtigt, at vasketøjet er centrifugeret så effektivt som muligt inden du tumbler.


Husk ovnens eftervarme

Når du bruger ovnen til dine middagsrette, så undlad at forvarme ovnen – det er ikke nødvendigt med mindre du skal bage souffleer eller lignende. Du kan sagtens både bage og stege samtidigt, uden at retterne tager smag af hinanden – så du kan sagtens fylde ovnen op med flere retter på én gang. Du sparer energi og penge, når du udnytter eftervarmen ved at slukke for ovnen 5-10 minutter, før maden er færdig.


SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen