Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
20. marts 2017

Kun 3 ting i dit lokum

Billede stort:
Kun 3 ting i dit lokum

PRESSEMEDDELELSE

20. marts 2017
 

SK Forsyning rykker hver uge ud til pumpestop, fordi kunder har skyllet affald ud i toilettet. En ny kampagne skal fortælle borgerne i Slagelse Kommune og i resten af landet, at det kun er afføring, urin og papir, der må skylles ud. Kampagnen har fået titlen: ”Kun 3 ting i dit lokum!”, og den går i luften den 22. marts.
 

Kondomer, hygiejnebind, kattegrus, vatpinde og vådservietter. Det er blot nogle af de ting, som hr. og fru Danmark kan finde på at skylle ud i toilettet – alt sammen ting som burde være smidt ud i skraldespanden. Ud over, at man får ødelagt sit eget toilet, så giver disse uønskede genstande også kloaksystemet store problemer.


”Vi oplever desværre driftsstop flere gange om ugen på grund af disse såkaldte fremmedlegemer, der skylles ud i toilettet. Det koster mange penge og mandetimer, når vi skal rykke ud og rette op på skader”, siger Vandchef i SK Forsyning Jan Jørgensen og understreger: ”Hvis toiletterne ikke bruges som affaldsspande, kan disse udgifter holdes helt nede - og det vil i sidste ende komme forbrugerne til gode”.


Især er vådservietter og engangsklude problematiske, fordi de består af fibre, der ikke kan opløses af vand. Kludene ryger derfor videre i kloakken, hvor de blandes med olie- og sæberester og bliver til enorme fedtbjerge, der stopper kloakledninger og pumper til.


Vatpinde er også velkendte plageånder, fordi de kan gå igennem ristene på renseanlægget og derfor komme ind i maskineriet, hvor de skaber problemer. Dette er baggrunden for, at SK Forsyning har taget initiativ til kampagnen: ”Kun 3 ting i dit lokum”, der klart og tydeligt fortæller, hvad toilettet er beregnet til.


Det rene lort, pis og papir
Kampagnen er landsdækkende. I reklamer på TV2 samt korte videoer på de sociale medier vil den på en humoristisk facon fortælle danskerne, at det kun er ”det rene lort, pis og papir”, der skal i toilettet.


Jan Jørgensen ser frem til kampagnen, der kører fra 22. marts og en måned frem: ”Samtlige spildevandsselskaber er udfordret af, at toiletter bruges som skraldespande. Det giver derfor rigtig god mening at gå sammen om en fælles kampagne, der har større gennemslagskraft og kan nå ud til rigtig mange mennesker”.


30 spildvandsselskaber deltager
Det er SK Forsyning og NK Forsyning, der har været tovholdere på udvikling af kampagnen. Herudover har også Guldborgsund Forsyning, Faxe Forsyning, Sorø Forsyning, Kalundborg Forsyning, Vand og Affald, Svendborg Forsyning og Lolland Forsyning været med til udarbejdelsen.


Samlet har omkring 30 spildevandsselskaber bidraget økonomisk til kampagnen. Endvidere deltager også Dansk Spildevandsteknisk Forening og brancheorganisationen DANVA. Der er udarbejdet plakater, T-shirts, små film og andet materiale, sådan at kampagnen kan rulle lokalt i hvert forsyningsområde.


Kun 3 ting i dit lokum starter meget passende den 22. marts, der er FN’s internationale mærkedag for vand, og hvor temaet i år er spildevand.


Kun 3 ting i dit lokum har fået sin egen profil på Facebook: https://www.facebook.com/kun3tingiditlokum


For yderligere kommentarer og information, kontakt venligst:
Vandchef i SK Forsyning Jan Jørgensen: 4025 5393

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen