Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
15. januar 2016

Kinesisk delegation på besøg i SK Forsynings varmeværk ved Stop 39

Billede stort:
Kinesisk delegation på besøg i SK Forsynings varmeværk ved Stop 39

SK Forsyning har haft besøg af en kinesisk delegation fra Beijing. Delegationen besøgte SK Forsynings varmeværk ved Stop 39. Besøget var en del af rundrejse i blandt andet Danmark, som kineserne besøger for at lære mere om grøn energiproduktion.


Besøget var arrangeret af Energistyrelsen, som også deltog i besøget. Delegationen blev, fra kinesisk side, ledet af Vicegeneraldirektøren fra den kinesiske energiadministration, og formålet med besøget i SK Forsyning var at høre mere om fjernvarme produceret på biomasse. Det var Adm. direktør Henrik Lundgaard som sammen med Energichef Carsten Lunde modtog delegationen.


”I Kina har man overvejende energiproduktion baseret på kul, og alene i år har kineserne planlagt at opføre knapt 150 nye kulfyrede værker. Kinesernes kulreserver slipper op inden for de næste 50 år, og Kina er så plaget af luftforurening, at de nu er tvunget til at se sig om efter andre energikilder”, siger adm. direktør i SK Forsyning Henrik Lundgaard og fortsætter: ”Derfor er denne delegation rejst til Danmark for at lære en masse om grøn fjernvarme. Og vi er jo glade for at kunne dele ud af vores viden på området.”


Varmeværket ved Stop 39 blev, som mange vil vide åbnet ved en officiel begivenhed for knapt et år siden af daværende Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg, og det er derfor et topmoderne anlæg i en topmoderne bygning, der mødte delegationen, som også var meget imponeret. ”Deltagerne var meget interesserede i det biomassefyrede varmeværk og driften af det. Og selv om en del af besøget foregik via en tolk, idet nogle af gæsterne ikke talte så meget engelsk, så fejlede spørgelysten ikke noget”, siger Carsten Lunde og afslutter: ”Kineserne vil virkelig gerne overføre dette her til deres eget land, og måske er besøget bare begyndelsen på gennemførelsen af den ny 5-års plan, der indeholder en helt ny og grøn varmeproduktion i Kina”.


For yderligere information, kontakt venligst: Adm. direktør i SK Forsyning Henrik Lundgaard på tlf: 5836 2516 eller Energichef Carsten Lunde 2424 3993


SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen