Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
16. marts 2016

Fra oversvømmelser til skøjtebane

Billede stort:
Fra oversvømmelser til skøjtebane

SK Forsyning har i de senere år investeret kraftigt i at tilpasse kloaksystemet til klimaforandringerne – og det har været en god ting, for resultaterne taler nærmest for sig selv. Slagelse fik som resten af landet masser af regn i julen. Men hvor det andre steder gav store udfordringer, var der kun småproblemer i Slagelse.


”De enorme mængder vand, som kom hen over julen, blev ”sluset” videre i systemet, og derfor var alle vores nyere bassiner fuldt udnyttede. Grønningen, Holmstrup Mose, Nykøbing Landevej, Slagelse gl. Stadion og ikke mindst Lagunen, som nu kan volumenstyres, bestod deres første store prøve”, siger Henrik Birch, der er Teknisk Direktør i SK Forsyning.


Et af de steder, hvor der er sket store ændringer er det gamle stadion i Slagelse, som er omdannet til klimabassin. Bassinet kan håndtere helt op til 15.000 m3 vand – svarende til 6 olympiske svømmebassiner. 


Arbejdet med udbygning af bassinkapacitet giver mening. Klimabassinet er oprindeligt tænkt til at skulle benyttes om sommeren, hvor der fremover vil komme større mængder nedbør. Men i julen var der også brug for bassinet. 


”Vi fik enkelte henvendelser om vand i kælderen på baggrund af julens nedbør. Men ellers har ny rørlægning og nye bassiner herunder det store nye klimabassin på det gamle stadion i Slagelse taget vandmasserne”, siger Henrik Birch og fortsætter: ”I fremtiden forventer vi kraftigere nedbør pga. klimaforandringerne. Der må derfor imødeses flere oversvømmet kældre i de områder, hvor der er fælleskloak. Det er ejendomsejerens eget ansvar at sikre sig imod oversvømmelser i kælderen, men vi gør meget for at reducere antallet af oversvømmelser. På vores hjemmeside www.skforsyning.dk kan man finde en række gode råd om, hvordan man kan sikre sin ejendom. 


"I fredagens udgave af Sjællandske har Axel Toft et kort læserbrev med ønske om skøjtebane på Slagelse gl. Stadion. Og nu er skøjtebanen klar. Det er muligt, fordi hvis Kong Vinter har skruet kraftigt op for frosten", udtaler formand for bestyrelsen i SK Forsyning Ole Drost.


Klimabassinet på Slagelse gl. stadion er i løbet af de seneste dage blevet forvandlet. For nu får bassinet en anden planlagt funktion, idet det fra i dag kan benyttes som skøjtebane. Vi fyldte vand i bunden af bassinet i sidste uge, og derfor er det nu en herlig skøjtebane, som borgerne i Slagelse Kommune er mere end velkomne til at benytte. Skøjtebanen er nu åben – du finder den Parkvej/Frederikshøjvej i Slagelse


For yderligere information, kontakt venligst: Teknisk Direktør i SK Forsyning Henrik Birch på tlf: 5836 2519

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen