Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
13. januar 2014

SK Forsyning ligger i toppen

Billede stort:
SK Forsyning er af Energitilsynet blevet målt til at være den mest effektive el-forsyning på Sjælland og på landsplan ligger selskabet nummer 6.

”Alle forsyningsselskabers præstationer bliver årligt målt i forhold til hinanden i såkaldte benchmarkingundersøgelser. Og især når det handler om el-forsyning ligger SK Forsyning flot placeret”, siger adm. direktør Henrik Lundgaard og fortsætter: ”Det er dejligt, at vi for alvor begynder at kunne se frugterne af de effektiviseringer, vi har foretaget gennem de seneste år”.

SK Forsyning har siden dannelsen i 2008 arbejdet med at effektivisere de enkelte forsyningsområder. I perioden fra 2009 og frem til 2014 er driftsomkostningerne indenfor de enkelte forsyningsområder varme, vand, spildevand og el blevet sænket mellem 11-53%.

”Det betyder, at vi pr. 1. januar 2014 har kunnet sænke el-nettaksten endnu en gang – svarende til en besparelse på ca. 200 kr. om året pr. husstand”, siger Henrik Lundgaard.

De fleste tænker måske ikke over det i dagligdagen, men det har faktisk stor betydning, at det er SK Forsyning, der er distributionsselskab i store dele af Slagelse kommune. Det betyder nemlig, at borgere og erhvervsvirksomheder sparer op til 18 mio. kr. om året sammenlignet med, hvis de havde været kunder i et andet el-netselskab.

SK Forsyning ligger også højt på andre ranglister
Det er ikke alene Energitilsynet, der sætter SK Forsyning højt på ranglisten. Også Dansk Aktieanalyse og Berlingske Tidende har haft SK Forsyning i kikkerten.

Dansk Aktie Analyse har for Jyllandsposten udarbejdet en opgørelse over de mest solide energiselskaber i Danmark. Analytikerne har målt selskabernes soliditetsgrad – et udtryk for, hvor stor egenkapitalen er i forhold til de samlede aktiver og dermed en god indikator for økonomisk modstandskraft. I denne analyse ligger SK Forsyning i den bedste tredjedel.

Korte fakta
Det er forskellige myndigheder, som udfører benchmarkingundersøgelserne. Selskabernes placering:

• siger noget om, hvor gode selskaberne er til at drive deres forretning
• har direkte indflydelse på, hvor store eller små effektiviseringskrav, der stilles til det enkelte selskab
• har direkte indflydelse på, hvor meget selskaberne må opkræve hos deres kunder

Kort fortalt kan man sige, at jo dårligere selskaberne ligger i undersøgelserne, desto højere effektiviseringskrav stilles de over for. Det er nemlig ikke sådan, som mange forestiller sig, at forsyningsselskaberne blot kan gå ud og finansiere ineffektiv drift ved at kræve højere takster ind hos kunderne.



SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen