Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
21. marts 2013

Danske elpriser er de næstlaveste i Nordeuropa

Billede stort:

Rigsrevisionen har gransket de danske el-priser og sammenlignet dem de andre europæiske landes priser, og svaret taler sit tydelige sprog. Uden skatter og afgifter har Danmark de næstlaveste elpriser i Nordeuropa.

Undersøgelsen er foretaget på baggrund af den uro, der har været omkring DONG Energy, som var mistænkt for at have holdt el-priserne kunstigt oppe. Dette er blevet tilbagevist med granskningen.

 

Sammenligningen af el-priserne er foretaget i Danmark, Norden, Tyskland og Storbritannien. Resultatet er entydigt: Hvis man ser på den rene danske el-pris – altså uden skatter og afgifter – så har Danmark ligget blandt de laveste i perioden 2010-2012. Kun Finland ligger lavere. Hvis man derimod medtager beskatningen i prisen, ser billedet helt anderledes ud. Så ligger den danske el-pris pludselig helt i top. Ifølge Rigsrevisionen går 59% af danskernes el-regning til moms, afgifter og andre forpligtelser. Det er altså kun fire ud af ti kroner, der går til produktion, transport og handel med strømmen – resten går til statskassen.

Læs pressemeddelelsen fra Dansk Energi her

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen