Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Man-tors 08-18:00

Fredag 08-13:00

info@skforsyning.dk

Skriv til os her

Indtast søgeord
Du er her:
Publiceringsdato
21. marts 2013

Danske elpriser er de næstlaveste i Nordeuropa

Billede stort:

Rigsrevisionen har gransket de danske el-priser og sammenlignet dem de andre europæiske landes priser, og svaret taler sit tydelige sprog. Uden skatter og afgifter har Danmark de næstlaveste elpriser i Nordeuropa.

Undersøgelsen er foretaget på baggrund af den uro, der har været omkring DONG Energy, som var mistænkt for at have holdt el-priserne kunstigt oppe. Dette er blevet tilbagevist med granskningen.

 

Sammenligningen af el-priserne er foretaget i Danmark, Norden, Tyskland og Storbritannien. Resultatet er entydigt: Hvis man ser på den rene danske el-pris – altså uden skatter og afgifter – så har Danmark ligget blandt de laveste i perioden 2010-2012. Kun Finland ligger lavere. Hvis man derimod medtager beskatningen i prisen, ser billedet helt anderledes ud. Så ligger den danske el-pris pludselig helt i top. Ifølge Rigsrevisionen går 59% af danskernes el-regning til moms, afgifter og andre forpligtelser. Det er altså kun fire ud af ti kroner, der går til produktion, transport og handel med strømmen – resten går til statskassen.

Læs pressemeddelelsen fra Dansk Energi her

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man-tors
08-18.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen