Åbn menuen og se sidestruktur
Søg på skforsyning.dk
Send e-mail til SK Forsyning
Indtast søgeord
Vælg søgemetode
skforsyning-logo
Du er her >

Gadelysets tændtider i Slagelse Kommune

Gammeldags gadelampe smal version

På byrådsmødet d. 28. august 2017 blev det besluttet at harmonisere tændtiderne for gadelyset i Slagelse Kommune, hvor det er teknisk muligt. Derfor ser tændtiderne fremadrettet ud som følger nedenfor:


Det betyder, at hver anden af de lamper, som ikke har LED-pærer, for fremtiden vil være slukket i tidsrummet fra kl. 20:00 til kl. 05:00 hele året. Dette gælder for byerne Slagelse, Skælskør, Korsør, Flakkebjerg, Boeslunde, Dalmose, Kr. Stillinge, Svenstrup, Vemmelev og Sørbymagle.

I de øvrige byer, hvor der er etableret vejbelysning vil alle armaturer være natslukket i tidsrummet mellem 0:30 og 5:00.

For veje og pladser i centrum af Korsør, Slagelse og Skælskør vil belysningen i hovedreglen være natslukket i tidsrummet mellem kl. 02:00 og 06:30 natten mellem fredag og lørdag, og natten mellem lørdag og søndag. Der natslukkes ikke i weekender fra sidste weekend i november og frem til og med 1. januar (Nytårsdag).


Vejbelysning kan i mange landsbyer ikke umiddelbart lægges om til fjernstyring, men der vil blive arbejdet på at indføre natslukning i den takt, det er økonomisk hensigtsmæssigt.

Ved byfester og andre lignende større arrangementer kan der ansøges om, at natslukningen undlades (ansøgningsfristen fastsættes til ca. 30 arbejdsdage før arrangementet).


Hvor der i dag er LED-belysning vil lamperne dæmpes til 30%. For vejklasse 1 (gennemfartsveje i byområder) vil alle armaturer være tændte. For alle øvrige vejklasser inklusive torve og pladser gælder det, at LED-lyskilder i tidsrummet mellem kl. 20:00 til kl. 05:00 vil være natsænket til 30% af maksimal lysstyrke. Der vil ikke forekomme slukning af vejbelysningen på vejstrækninger, hvor vejbelysningen kommer fra LED-lyskilder.

Byrådsbeslutningen om tændtiderne kan læses her (du viderestilles)

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man-tors
08-18.00
Fredag
08-13.00
Til toppen