Åbn menuen og se sidestruktur
Søg på skforsyning.dk
Send e-mail til SK Forsyning
Indtast søgeord
Vælg søgemetode
skforsyning-logo

Fjernvarme er nemt

Områdebillede:
Fjernvarme er nemt
Områdebillede Tekst til detaljevisning:

Skru op og ned på termostaten. Det er stort set det eneste, du skal gøre, når du har fået fjernvarme i huset. Hjemme hos dig passer den sig selv, og det er dit lokale fjernvarmeværk, der sørger for, der altid er varme og varmt vand. Ingen pasning af fyret, ingen håndtering af brændsler, ingen skorstensfejning. Inden døre har du en stabil og behagelig varme uden lugtgener. Det er nemt for dig - og det gør Danmark grønnere.


I dag er fjernvarmen 58 % grøn, og i 2035 er målet 100 %. Det betyder, at stadig flere danskere får miljøvenlig varme fra solen, vinden, biomasse og sågar jordens indre i deres radiatorer. Fjernvarme er et effektivt distributionssystem, der bringer varme ud til dig og de andre kunder, som hænger fast på nettet.


Det betyder, at vi i Danmark ikke er afhængige af enkelte brændsler, men kan benytte mange, forskellige miljøvenlige energikilder. I SK Forsyning bruger vi nu (næsten) udelukkende lokalt produceret biomasse - altså halm og flis til at producere fjernvarme. Og vi har i 2019 åbnet for vores første solpanelprak, som producerer varme, der sendes ud til kunderne i Korsør. Det er kun i særlige og meget sjældne spidsbelastningssituationer, vi tænder for gaskedlerne.
 

Selv når man sammenligner fjernvarmen med de populære jordvarmepumper, er fjernvarmen i langt de fleste tilfælde både billigst og mest grøn. Det skyldes, at jordvarmepumpen ikke kun henter varmen fra jorden. Den bruger også el, og samtidig er det dyrt at etablere anlægget derhjemme.
 

Mange flere kan få fjernvarme
I dag er det ca. 64 % af danskerne, der har fjernvarme, men målsætningen er 75 %. SK Forsyning udbygger hele tiden fjernvarmeområderne, og det betyder, at flere og flere kan komme med på fjernvarmen.

I vores område bliver fjernvarmen produceret på vores biomassefyrede værker forskellige steder i Slagelse og Korsør byer. Vi producerer på halm og flis fra lokale leverandører og på solpaneler.


Fjernvarme skal transporteres ud til dig og de andre varmekunder i højisolerede rør, og de er dyre at grave ned. Derfor er der steder, hvor det vil være alt for dyrt at lægge fjernvarme – for eksempel i et tyndt befolkede områder med langt til nærmeste fjernvarmeværk.

Områdebillede tekst:
Fjernvarme er nemt
Hent en anden nyhed:
Aflangt billede Overskrift
Gode spareråd
Aflangt billede tekst
Det behøver ikke at være så svært at spare på vandforbruget. Klik på billedet og se gode enkle råd som kan være med til at reducere din vandregning og skåne miljøet.
Aflangtbillede_og_Link
Gode spareråd
SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man-tors
08-18.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til toppen