Åbn menuen og se sidestruktur
Søg på skforsyning.dk
Send e-mail til SK Forsyning
Indtast søgeord
Vælg søgemetode
SK-Logo-2021
Du er her >
Du er her:

Har du julelys i øjnene?

I Danmark elsker vi at tænde lys i den mørke tid. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man vælger det forkerte udstyr. Kort fortalt skal du vælde LED-lyskæder, som har et meget lavt strømforbrug. Det er godt for miljøet og meget billigere i brug.


Gode råd til køb
Gå efter LED: LED bruger ca. 80 % mindre strøm end glødepærer og holder typisk 25 gange længere. I dag er de fleste kæder LED. Hvis din kæde ikke er det, bør du overveje at skifte den ud og spare på elregningen.


Gå efter lavt watt-tal: Jo lavere watt, desto lavere forbrug. Nyere LED-lyskæder bruger ca. 5 watt. En lyskæde med glødepærer bruger ca. 35 watt, men du kan godt have en ældre model liggende, der bruger meget mere.


Se kæden med lys i, inden du køber: Det er en smagssag, hvilken farve lys og hvilken lysstyrke man bedst kan lide. Så derfor se lyskæden tændt, inden du køber den.


Flere og flere lyskæder
Der findes ca. 3,3 mio. lyskæder i de danske hjem og dette tal vil stige for i Danmark har vi i de senere år købt flere og flere lyskæder. Alligevel falder el-forbruget. Det er fordi, vi i stigende grad benytter LED-kæder, og de bruger væsentligt mindre strøm end lyskæder med glødepærer.


Hvis du er i tvivl om, hvilken slags lyskæder du har derhjemme, kan du som regel genkende lyskæder med glødepærer på formen af selve pæren. Glødepærer i lyskæder er ofte aflange, man kan se glødetråden, og de kan typisk udskiftes.


Stor forskel på forbruget
Der er stor forskel på hvor meget det koster at have lyskæder alt efter hvilken type du benytter. Eksemplet er for tre forskellige lyskæder, der er tændt 24 timer i døgnet i en periode på ca. 6 uger:

  • Lyskæde, ældre med 80 watt glødepærer: Ca. 160 kr.
  • Lyskæde med 35 watt glødepærer: Ca. 70 kr.
  • Lyskæde med 5 watt LED-pærer: Ca. 10 kr.

Julelys

Aflangt billede Overskrift
Energirådgivning
Aflangt billede tekst
Vores energirådgivere er altid klar til at give dig gode energirigtige råd og vejledning.
Aflangtbillede_og_Link
Energirådgivning
SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man-tors
08-18.00
Fredag
08-13.00
Til toppen